Derfor bør du investere i nye døre og vinduer

Oversigt over indhold i artiklen

Energiomkostninger udgør faktisk typisk 30 procent af et budget i forhold til husomkostninger på boligen. Det betyder, at næsten en tredjedel af alle de penge, som du trækker ind i dit hus går direkte til din elregning. Dette ser vi som en stor problematik at der ikke er fokus på at skabe en energioptimering. Så hvordan kan du opnå miljøvenlig harmoni på din bolig ved at fokusere på energioptimering? Her mener vi du kan komme rigtigt langt ved at optimere din bolig i forhold til bl.a. nye vinduer og døre. Dette vil vi komme nærmere ind på herunder, som kan være med til at hjælpe dig godt på vej til at træffe de rigtige beslutninger i forhold til jeres energioptimering i boligen.

Hvorfor energioptimere boligen?

Din boligs termiske opbygning er i det væsentlige den ydre skal, der adskiller boligens indre fra det ydre miljø, så det er altså alt fra døre og vinduer til loftet og til at isolerede vægpanelerne ordentligt. Svagheder i forhold til disse termiske hylster af boligen er at de ofte er en af de mest almindelige årsager til et højt energiudslip.

Ligesom en lille lækage kan synke et stort skib, kan noget så tilsyneladende småt som en forkert designet døråbning udgøre en betydelig del af et energiudslip og dit energiforbrug. Men en lufttæt isolering omkring en sådan dør, er ikke kun vigtig for at reducere energiomkostningerne – den holder også forurenende stoffer ude og hjælper med at forhindre krydskontaminering. Der er derfor flere faktorer, som skal overvejes, når du skal vurderer d in boligs termiske ramme såsom luft eller damplækager, frost og loft- og vægisolering. Husk også at faciliteter får mest varme gennem dine vægge og lofter, så kvaliteten af ​​din isolering og de materialer der benyttes til bl.a. døre og vinduer, der er med til at udgøre boligens ydre, påvirker, hvor godt dine mekaniske systemer fungerer, såvel som din køling og elektrisk effektivitet.

Du kan også reducere temperaturen i dine apparater med køling og dermed høste nogle energibesparelser. Ved at forbedre lys og apprater, installere ordentlige døre og vinduer i din bolig. Glem dog heller ikke at inspicere dit tag. Det er dyrt at afkøle, filtrere og affugte udeluften, så sørg for at din ydre skal af boligen ikke er overanstrengt.

Er du overbevist om at skulle investere i nye vinduer til din energioptimering? I så fald anbefaler vi at kigge nærmere på vindue-outlet

Leave a Reply