Hvilken sang skal synges til dit arrangement?

De gode traditionelle lejlighedssange – hvem vil synge med?

Hvem elsker ikke at synge med på fødselsdagssange, eller ”nu det jul igen”  rundt om juletræet. Ja, der er en sang til hver en lejlighed. 

Hvad kan den gode lejlighedssang?

Ja, de kan en del. faktisk er det ofte en personlig sangtekst, hvor melodien er bekendt til lejligheden. Et eksempel er jo til fødselsdag og juleaften, men også de klassiske sange som har historie med sig. De bringer en kultur ind i festligheden og gør det hele personligt. Faktisk så personligt, at alle husker teksten uden egentlig at have øvet sig særlig meget, men man husker både minder og ord som man hvert år til hver fødselsdag, gentager og gentager. Happy Birthday To You hvem har ikke sunget den i årtier, hver eneste gang en ny bekendt fyldte år. 

Det er en dansk tradition at synge lejlighedssange og medvirker til at skabe en god stemning, men også en festlig. 

Hvis sangen skal ramme plet til festen, så sørg for at alle kan synge med! Der er mange muligheder, men hvis målet er at alle skal synge med, så sørger du for at der ikke er nogle som sidder og falder i staver. Du udfordrer alle og alle får lov til at deltage, også dem der er født uden et eneste musikalsk toneleje. Det er sjovt og alle starter og slutter samtidig. Dog er det en idé at der er en som er ”dirigent” og altså sørger for hvornår der synges. Det er vigtigt sangen ikke er for hurtig, for alle skal som sagt kunne følge med, og det er ikke der kan huske tekster eller melodier lige godt, uanset hvor mange de har sunget eller hørt den lejlighedssang som synges. Det bliver dog underholdende, og alle får højst sandsynligt et godt grin, særligt af dem som morer sig ekstra meget over endelig at få lov til at synge. 

Det er virkelig en god idé at have lejlighedssange med som et af festens højdepunkter. Sæt tid af til det til arrangementet, så det ikke kun er taler og musik der spilles, men at alle deltagere på en måde inddrages i begivenheden eller lad os kalde det festen. Så det nemlig bliver en stor fest, hvor der skabes gode minder og tages billeder af festens højdepunkter samtidig. Det bliver en fest man aldrig glemmer og værterne af festen f.eks. parret eller fødselaren, sætter helt sikkert pris på fællessang. 

 

Leave a Reply